Międzybrodzki Makaron
Facebook Google+ Pinterest EN SK

Historia


Firma "Międzybrodzkie Makarony" rozpoczęła swoją działalność w 1991 roku w Międzybrodziu Bialskim. Pierwszym produktem był pięciojajeczny makaron walcowany powszechnie nazywany "Krajanką". Do chwili obecnej cieszy się on dużym uznaniem wśród smakoszy.

W ciągu minionych lat Firma systematycznie poszerzała zakres swojej działalności o nowe formy makaronu, uwzględniając oczekiwania konsumentów oraz trendy rozwijające się na rynku artykułów spożywczych w Polsce jak i w innych krajach europejskich. Wysoka jakość produktów oraz jego walory smakowe szybko zdobyły uznanie wielu klientów. Produkty Firmy charakteryzują się tym, że podczas gotowania zwiększają ponad dwukrotnie swoją objętość, dzięki zawartości w swoim składzie świeżych jaj oraz mąki z pszenicy durum.Surowce użyte do produkcji pochodzą od dostawców starannie wyselekcjonowanych na przestrzeni wielu lat. Tradycyjna receptura, która pozostaje niezmienna od początku powstania zakładu powoduje, że makaron posiada wyśmienity smak, złocistą barwę, jest sprężysty i nie skleja się. Spółka dynamicznie rozwija się poprzez inwestycje w nowoczesne technologie oraz ciągłe doskonalenie procesów produkcyjnych.

W 2006 roku Firma otworzyła kolejny zakład produkcyjny w Kobiernicach, który został wyposażony w nowoczesną linię do produkcji, co pozwoliło w pełni zautomatyzować proces produkcji makaronu. W 2007 roku wdrożono system jakości BRC Global Standard - Food obejmujący system HACCP oraz ISO 9001:2000, aby zapewnić jak najwyższą jakość produktów przy zachowaniu najwyższego, europejskiego standardu bezpieczeństwa w produkcji żywności
.