Producent Makaronów

Makaron w wersji fitness? Niemożliwe? A jednak!

Niejednokrotnie spotykamy się z określeniem, że makaron tuczy i jest niezdrowy. Nic bardziej mylnego. Okazuje się, że odpowiednio dobrana dieta z produktów mącznych, może pomóc w  pozbyciu się zbędnych kilogramów.Produkty zawierające węglowodany złożone, wchłaniają się do naszego organizmu dłużej i jednocześnie utrzymują stały poziom cukry we krwi. Dzięki temu dłuższy czas jesteśmy syci, a co za tym idzie, nie podjadamy między posiłkami.

Makaron ulubionym dodatkiem Polaków, ale czy zdrowym? TAK!
Badania donoszą, że makaron to ulubiony dodatek obiadowy Polaków. Średnio spożywamy go raz, a nawet dwa razy w tygodniu. Jego pozycja w rankingu stale rośnie, wyprzedził już lubiany przez większość ryż. – Średnie roczne spożycie makaronu w Polsce to ok. 4 – 4,8 kg na osobę. Średnia europejska wynosi aż 10 kg – jest tak wysoka dzięki Włochom, którzy z makaronu uczynili swą potrawę narodową – mówi Beata Szostak z firmy Międzybrodzkie Makarony. Polacy uwielbiają makarony, jednak Ci, którzy przechodzą na dietę unikają go jak ognia. To błąd! Tuczą bowiem przede wszystkim dodatki. Ciężkie i tłuste sosy oraz żółty ser.

Z czym podać makaron w wersji fitness?
Wszystko co lekkie w połączeniu z makaronem jest dobre dla naszego organizmu. Wiosenne warzywa, chude mięso czy np. tuńczyk, idealnie skomponują się z najróżniejszymi kształtami makaronu. Ci którzy szczególnie dbają o swój wygląd i zdrowie powinny regularnie uwzględniać go w swojej diecie. Okazuje się, że od 50 do 70 % dzienne spożycia kalorii powinno pochodzić z węglowodanów czyli np. makaronów. Są podstawowym źródłem naszej energii. 

Poniżej prezentujemy kulinarną inspirację, gdzie makaron odgrywa główną rolę, całość jest jednak zdrowa dla naszego organizmu.

Makaron „Ryż” z julien
Składniki:
- Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) – 250 g
- marchewka – 2 sztuki
- seler – 1 sztuka
- por – 1 sztuka
- szczypior – ½ pęczka
- czosnek – 4 ząbki
- natka pietruszki – ½ pęczka
- oliwa z oliwek – 2 łyżki
- sól, pieprz, sos sojowy do smaku.

Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem.

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna

Siedziba:

34-312 Międzybrodzie Bialskie
ul. Cicha 3

NIP: 553-22-57-067

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

e-mail: biuro@miedzybrodzki.pl

 

 

KONTAKT DLA MEDIÓW

W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań na temat firmy Międzybrodzkie Makarony zachęcamy Państwa do kontaktu. Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. 
 

 

 
 

Zakład produkcyjny:

43-356 Kobiernice
ul. Wodociągowa 6

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

 

Dyrektor Handlowy:

Robert Kula

tel.kom. + 48 606 271 409

robert.kula@miedzybrodzki.pl

 

Specialista ds. jakości:

Mariusz Skrzypiec

tel.kom. + 48 668 494 486

kontakt@miedzybrodzki.pl

 

Dyrektor ds. marketingu:

Beata Szostak

tel.kom. + 48 668 818 724

beata.szostak@miedzybrodzki.pl

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij