Producent Makaronów

Historia

Firma "Międzybrodzkie Makarony" rozpoczęła swoją działalność w 1991 roku w Międzybrodziu Bialskim. Pierwszym produktem był pięciojajeczny makaron walcowany powszechnie nazywany "Krajanką". Do chwili obecnej cieszy się on dużym uznaniem wśród smakoszy.

W ciągu minionych lat Firma systematycznie poszerzała zakres swojej działalności o nowe formy makaronu, uwzględniając oczekiwania konsumentów oraz trendy rozwijające się na rynku artykułów spożywczych w Polsce jak i w innych krajach europejskich. Wysoka jakość produktów oraz jego walory smakowe szybko zdobyły uznanie wielu klientów. Produkty Firmy charakteryzują się tym, że podczas gotowania zwiększają ponad dwukrotnie swoją objętość, dzięki zawartości w swoim składzie świeżych jaj oraz mąki z pszenicy durum. Surowce użyte do produkcji pochodzą od dostawców starannie wyselekcjonowanych na przestrzeni wielu lat. Tradycyjna receptura, która pozostaje niezmienna od początku powstania zakładu powoduje, że makaron posiada wyśmienity smak, złocistą barwę, jest sprężysty i nie skleja się.

 

Spółka dynamicznie rozwija się poprzez inwestycje w nowoczesne technologie oraz ciągłe doskonalenie procesów produkcyjnych:

W 2006 roku Firma otworzyła kolejny zakład produkcyjny w Kobiernicach, który został wyposażony w nowoczesną linię do produkcji, co pozwoliło w pełni zautomatyzować proces produkcji makaronu.

W 2007 roku wdrożono system jakości BRC Global Standard - Food obejmujący system HACCP oraz ISO 9001:2000, aby zapewnić jak najwyższą jakość produktów przy zachowaniu najwyższego, europejskiego standardu bezpieczeństwa w produkcji żywności.

W 2010 r, zainstalowano włoską linię do produkcji makaronów  marki La Parmigiana wraz z linią do pakowania makaronów krótkich. Dzięki tej inwestycji dwukrotnie wzrosły moce produkcyjne firmy.

W 2011 r. spółka wybudowała magazyn wysokiego składowania z systemem wjezdnych regałów.

W 2015 r. firma wybudowała magazyn mąki z zainstalowanymi wewnętrznymi silosami do przechowywania do kilkadziesięciu ton mąki jak również zostało otwarte  wewnętrzne laboratorium, które czuwa nad najwyższą jakością  produktów na każdym etapie procesu produkcyjnego.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna

Siedziba:

34-312 Międzybrodzie Bialskie
ul. Cicha 3

NIP: 553-22-57-067

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

e-mail: biuro@miedzybrodzki.pl

 

 

KONTAKT DLA MEDIÓW

W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań na temat firmy Międzybrodzkie Makarony zachęcamy Państwa do kontaktu. Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. 
 

 

 
 

Zakład produkcyjny:

43-356 Kobiernice
ul. Wodociągowa 6

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

 

Dyrektor Handlowy:

Robert Kula

tel.kom. + 48 606 271 409

robert.kula@miedzybrodzki.pl

 

Specialista ds. jakości:

Mariusz Skrzypiec

tel.kom. + 48 668 494 486

kontakt@miedzybrodzki.pl

 

Dyrektor ds. marketingu:

Beata Szostak

tel.kom. + 48 668 818 724

beata.szostak@miedzybrodzki.pl

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij