Producent Makaronów

Cannelloni nadziewane szpinakiem

Składniki:


Makaron Cannelloni – 250 g
Świeży szpinak – 500 g
Żółty ser – 300 g
Śmietanka słodka 18% - 150 ml
Jajko – 1 szt.
Oliwa – 2 łyżki
Czosnek – 2 ząbki
Papryczka chilli do dekoracji
Liście bazyli do dekoracji
Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:


1.Szpinak myjemy, usuwamy ogonki.
2.Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak. Dusimy krótką chwile.
3.Chwilę przed końcem duszenia wbijamy jajko, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą oraz pieprzem.
4.Następnie dodajemy połowę śmietanki.
5.Ser trzemy na tarce o dużych oczkach i połowę dodajemy do ostudzonego szpinaku.
6.Cannelloni wkładamy do wrzątku na ok. 3 minuty, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
7.Makaron wypełniamy farszem i układamy w naoliwionej formie żaroodpornej.
8.Całe danie polewamy resztą śmietanki i posypujemy startym serem.
9.Zapiekamy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna

Siedziba:

34-312 Międzybrodzie Bialskie
ul. Cicha 3

NIP: 553-22-57-067

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

e-mail: biuro@miedzybrodzki.pl

 

 

KONTAKT DLA MEDIÓW

W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań na temat firmy Międzybrodzkie Makarony zachęcamy Państwa do kontaktu. Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. 
 

 

 
 

Zakład produkcyjny:

43-356 Kobiernice
ul. Wodociągowa 6

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

 

Dyrektor Handlowy:

tel.kom. + 48 784 064 501

 

Dyrektor ds. marketingu:

Beata Szostak

tel.kom. + 48 668 818 724

beata.szostak@miedzybrodzki.pl

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij