Producent Makaronów

KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW I PAPRYKI

Składniki na 2 porcje:

3– 4 czerwone papryki

1 kg dojrzałych pomidorów

1 cebula

1 szklanka bulionu warzywnego

sól i czarny pieprz

oliwa z oliwek

do podania: makaron krajanka, ulubiona zielenina (np. koperek)

 

Przygotowanie:

Paprykę i pomidory myjemy i kroimy na pół. Z papryki wycinamy gniazda nasienne, a z pomidorów szypułki. Cebule obieramy, kroimy w talarki. Warzywa układamy na dużej blaszce piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia, paprykę skórą do góry, pomidory skórą do dołu. Całość skrapiamy oliwą z oliwek.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez około 35-40 minut. Gorące papryki wkładamy do szczelnego plastikowego woreczka i odstawiamy na 15 minut. Dzięki temu łatwiej będzie zdjąć skórkę. Pomidory również obieramy ze skórki.

Warzywa przekładamy do garnka, dolewamy bulion, przyprawiamy solą i  pieprzem. Gotujemy na małym ogniu, przez około 20 minut, a następnie blendujemy na gładką masę. Podajemy z makaronem i ulubioną zieleniną.

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna

Siedziba:

34-312 Międzybrodzie Bialskie
ul. Cicha 3

NIP: 553-22-57-067

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

e-mail: biuro@miedzybrodzki.pl

 

 

KONTAKT DLA MEDIÓW

W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań na temat firmy Międzybrodzkie Makarony zachęcamy Państwa do kontaktu. Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. 
 

 

 
 

Zakład produkcyjny:

43-356 Kobiernice
ul. Wodociągowa 6

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

 

Dyrektor Handlowy:

tel.kom. + 48 784 064 501

 

Dyrektor ds. marketingu:

Beata Szostak

tel.kom. + 48 668 818 724

beata.szostak@miedzybrodzki.pl

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij