Producent Makaronów

Paccheri z kalmarami

Składniki:


Makaron Paccheri – 250 g
Mrożone tuby kalmarów – 500 g
Świeże pomidory – 450 g
Czerwone wino – 100 ml
Czosnek – 2 ząbki
Czarne oliwki – 100 g
Sok z cytryny – 2 łyżki
Oliwa z oliwek – 2 łyżki
Natka pietruszki
Świeża bazylia
Pieprz i sól do smaku
Cukier do smaku

Wykonanie:


1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
2.Rozmrożone kalmary kroimy w centymetrowe krążki.
3.Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę i dodajemy kalmary
4.Pomidory kroimy w kostkę, czosnek w plasterki, a następnie dorzucamy do kalmarów
5.Kalmary podlewamy winem i dodajemy sok z cytryny, oliwki
6.Całość doprawiamy sola, pieprze i szczyptą cukru
7.Dusimy krótką chwile, a następnie dodajemy makaron
8.Na koniec dodajemy posiekaną bazylię i natkę pietruszki

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna

Siedziba:

34-312 Międzybrodzie Bialskie
ul. Cicha 3

NIP: 553-22-57-067

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

e-mail: biuro@miedzybrodzki.pl

 

 

KONTAKT DLA MEDIÓW

W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań na temat firmy Międzybrodzkie Makarony zachęcamy Państwa do kontaktu. Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. 
 

 

 
 

Zakład produkcyjny:

43-356 Kobiernice
ul. Wodociągowa 6

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

 

Dyrektor Handlowy:

Robert Kula

tel.kom. + 48 606 271 409

robert.kula@miedzybrodzki.pl

 

Specialista ds. jakości:

Mariusz Skrzypiec

tel.kom. + 48 668 494 486

kontakt@miedzybrodzki.pl

 

Dyrektor ds. marketingu:

Beata Szostak

tel.kom. + 48 668 818 724

beata.szostak@miedzybrodzki.pl

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij