Producent Makaronów

Polędwiczki duszone w winie z sosem gorgonzola i makaronem kolanka

Składniki:

• Międzybrodzki Makaron kolanka - 1 paczka
• polędwiczka wieprzowa- 1 średnia (ok.250g)
• białe wino - 1 szklanka
• ser gorgonzola - 100g
• słodka śmietanka - 300ml
• natka pietruszki
• sól, pieprz do smaku


Wykonanie:

1. Makaron należy ugotować, a następnie zahartować w zimnej wodzie i odcedzić. Polędwiczkę musimy w całości grillować na patelni na złoty kolor. Podlać winem i dusić pod przykryciem ok. 7-8 minut.
2. W tym czasie ser gorgonzola rozpuszczamy w śmietance podgrzewając na wolnym ogniu. Całość
3. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Na talerz wykładamy podgrzany makaron i pokrojoną w plastry polędwiczkę.
4. Polewamy pozostałym po duszeniu winem i sosem gorgonzola.

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna

Siedziba:

34-312 Międzybrodzie Bialskie
ul. Cicha 3

NIP: 553-22-57-067

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

e-mail: biuro@miedzybrodzki.pl

 

 

KONTAKT DLA MEDIÓW

W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań na temat firmy Międzybrodzkie Makarony zachęcamy Państwa do kontaktu. Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. 
 

 

 
 

Zakład produkcyjny:

43-356 Kobiernice
ul. Wodociągowa 6

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

 

Dyrektor Handlowy:

tel.kom. + 48 784 064 501

 

Dyrektor ds. marketingu:

Beata Szostak

tel.kom. + 48 668 818 724

beata.szostak@miedzybrodzki.pl

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij