Producent Makaronów

Starożytne szparagi z kurczakiem i makaronem

Składniki:


Międzybrodzki Makaron gniazda wstążki – 250 g
Pierś kurczaka – 500 g
Zielone szparagi – 1 pęczek
Pomidorki koktajlowe – 10 szt.
Świeży tymianek
Papryka słodka – 1 łyżeczka
Oliwa – 2 łyżki
Sól, pieprz
 
Wykonanie:


1.Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy do smaku i podsmażamy na patelni na złoty kolor.
3. Po umyciu szparagów pozbywamy się końcówek poprzez odłamanie.
4. Podczas gotowania szparagów pamiętajmy, że miękną od głowy, dlatego ustawiamy je w wysokim garnku, luźno związane, tak aby główki wystawały ponad poziom wody i gotujemy 2-3 minuty.
5. Umyte pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na koniec wykładamy na talerz makaron, podsmażonego kurczaka oraz ugotowane szparagi.
6. Całość dekorujemy pomidorkami, świeżym tymiankiem i doprawiamy.

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna

Siedziba:

34-312 Międzybrodzie Bialskie
ul. Cicha 3

NIP: 553-22-57-067

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

e-mail: biuro@miedzybrodzki.pl

 

 

KONTAKT DLA MEDIÓW

W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań na temat firmy Międzybrodzkie Makarony zachęcamy Państwa do kontaktu. Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. 
 

 

 
 

Zakład produkcyjny:

43-356 Kobiernice
ul. Wodociągowa 6

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

 

Dyrektor Handlowy:

tel.kom. + 48 784 064 501

 

Dyrektor ds. marketingu:

Beata Szostak

tel.kom. + 48 668 818 724

beata.szostak@miedzybrodzki.pl

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij