Producent Makaronów

Wstążka ząbkowana

Składniki:

• 250g Międzybrodzkiego Makaronu wstążki
• 250g surowej białej kiełbasy
• 2 łyżki oleju
• 3 łyżki tartego chrzanu
• 300 ml słodkiej śmietany 18%
• sól, cukier do smaku
• 3 jajka ugotowane na twardo
• natka pietruszki do dekoracji


Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy go i odcedzamy.
2. Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody, przykrywamy
pokrywką i podduszamy 10 minut.
3. Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru.
Doprowadzamy do wrzenia.
4. Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną w grube
plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki.
5. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.

 

Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna

Siedziba:

34-312 Międzybrodzie Bialskie
ul. Cicha 3

NIP: 553-22-57-067

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

e-mail: biuro@miedzybrodzki.pl

 

 

KONTAKT DLA MEDIÓW

W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań na temat firmy Międzybrodzkie Makarony zachęcamy Państwa do kontaktu. Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. 
 

 

 
 

Zakład produkcyjny:

43-356 Kobiernice
ul. Wodociągowa 6

tel. +48 33 81 08 770
fax. +48 33 81 08 790

 

Dyrektor Handlowy:

tel.kom. + 48 784 064 501

 

Dyrektor ds. marketingu:

Beata Szostak

tel.kom. + 48 668 818 724

beata.szostak@miedzybrodzki.pl

 

Projektowanie stron www Bielsko Pozycjonowanie Stron
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Plików Cookies Zamknij